Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

αναλαμβάνω τα έξοδα στα αγγλικά

ανθοδεσμες γαμου τιμες

Το εναρκτήριο λάκτισμα δίνεται από τους σιδηροδρομικούς της SNCF, της δημόσιας εταιρείας που διαχειρίζεται τους γαλλικούς σιδηροδρόμους με μία κινητοποίηση που θα διαταράξει τη ζωή 4,5 εκατομμυρίων καθημερινών επιβατών επί τρεις μήνες.


αναλαμβάνω τα έξοδα στα αγγλικά

τσαφαντακης ειδη υγιεινης ηρακλειο

Διαμαρτυρόμενοι για το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης που θίγει ένα ειδικό εργασιακό καθεστώς που περιλαμβάνει εγγύηση δια βίου απασχόλησης, εφηύραν το σχήμα μίας διήμερης απεργίας κάθε πέντε ημέρες μέχρι το τέλος του Ιουνίου, δηλαδή 36 ημέρες απεργίας.


Η SNCF προαναγγέλλει σοβαρές ανωμαλίες στην κυκλοφορία των τρένων και ανακοίνωσε σήμερα ότι η απεργία μεταφράζεται για την Τρίτη στην κυκλοφορία ενός συρμού TGV (τρένου υψηλής ταχύτητας) στους οκτώ και ενός τοπικού τρένου στα πέντε κατά μέσο όρο.


Οι σιδηροδρομικοί δεν είναι οι μόνοι δυσαρεστημένοι: οι υπάλληλοι στους τομείς της καθαριότητας και της ενέργειας κατεβαίνουν επίσης σε απεργία την Τρίτη. Την ίδια ημέρα, το προσωπικό της Air France κατεβαίνει σε απεργία για τέταρτη φορά σε έναν μήνα για να ζητήσει αύξηση των μισθών κατά 6%.


Η διεκδίκηση αυτή δεν έχει απευθείας σχέση με τις μεταρρυθμίσεις Μακρόν, αλλά συμβάλλει την επιβάρυνση του κοινωνικού κλίματος, όπως και οι κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της εταιρείας Carrefour σήμερα και ο αποκλεισμός ορισμένων πανεπιστημίων.


Μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει κατορθώσει να επιβάλει χωρίς μεγάλες αντιστάσεις τις μεταρρυθμίσεις , και κυρίως τη μεταρρύθμιση του εργασιακού κώδικα.


Η μέθοδός του, που χαρακτηρίζεται «βάρβαρη» από τους επικριτές του, είναι η ταχεία ενέργεια σε πολλά μέτωπα, πράγμα που αιφνιδιάζει τα συνδικάτα. «Ανοίγοντας συνεχώς νέα μέτωπα, καθιστά τη διαμαρτυρία για το προηγούμενο μέτωπο παρωχημένη, αφού έχει ήδη ανοίξει ένα νέο», σύμφωνα με τον πολιτικό επιστήμονα Φιλίπ Μπροντ.


Αλλά αυτήν τη φορά ο Εμανουέλ Μακρόν ρισκάρει να συναντήσει ισχυρή αντίσταση, προειδοποιούν οι αναλυτές, αφού τα βάζει με την SNCF, το απόρθητο φρούριο, όπου πολλές κυβερνήσεις έχουν σπάσει τα δόντια τους.


«Οπως η Θάτσερ»


Η πρόκληση είναι τέτοια που πολλοί πολιτικοί αξιωματούχοι και συνδικαλιστικά στελέχη φθάνουν μέχρι να παραβάλουν την αναμέτρηση με τη μετωπική σύγκρουση της Μάργκαρετ Θάτσερ με τους ανθρακωρύχους το 1984.


«Ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να τελειώνει με ό, τι απομένει από το κοινωνικό κράτος», καταγγέλλει ο Ερίκ Κοκερέλ, βουλευτής της France Insoumise (Ανυπότακτη Γαλλία). «Και ξεκινά από τον πιο οργανωμένο, τον πιο ενωμένο, τον πιο μαχητικό τομέα, τους σιδηροδρομικούς, λέγοντας όπως η Θάτσερ "όλα ή τίποτε».


«Η Γαλλία είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομία που δεν έχει κερδίσει τη μάχη απέναντι στην μαζική ανεργία», (8,9% στο τέλος του 2017), είχε δηλώσει τον Αύγουστο ο Εμανουέλ Μακρόν.


Σήμερα, ο υπουργός Προϋπολογισμού Ζεράλντ Νταρμανέν έκανε λόγο για «ήρεμη και απόλυτη αποφασιστικότητα» εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, φανερό ή κρυφό για την ιδιωτικοποίηση της SNCF», όπως φοβούνται ορισμένοι.


Τα συνδικάτα γνωρίζουν ότι κάνουν χοντρό παιγνίδι με τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην SNCF, μία εταιρεία βαριά χρεωμένη που θα κληθεί να αντιμετωπίσει σύντομα τον ευρωπαϊκό ανταγωνισμό.


Φοβούνται ότι εάν η κυβέρνηση κερδίσει αυτήν τη συμβολική μάχη, θα ανοίξει ο δρόμος για την επιβολή και των επόμενων μεταρρυθμιστικών της σχεδίων.


Απέναντι στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, τα συνδικάτα, διαιρεμένα και με χαμηλή εκπροσώπηση, ποντάρουν στην υποστήριξη της κοινής γνώμης.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση Ifop για τη Journal du Dimanche, το 53% των Γάλλων θεωρούν αδικαιολόγητη την απεργία, έναντι 58% πριν από δύο εβδομάδες.


Αυτό δείχνει ότι «η θέση των απεργών προωθείται καθώς φθάνουμε στην καρδιά της μάχης», σύμφωνα με τον Φρεντερίκ Νταμπί, γενικό διευθυντή της Ifop.


Ταυτόχρονα όμως, το 72% των Γάλλων θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα φθάσει μέχρι τέλους, διασφαλίζοντας και το κύρος του Εμανουέλ Μακρόν.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

τηλέφωνα σταθμού λαρίσης

corfutvnews Δεν μπορεί να χωρέσει σε ανθρώπου νου η ασύλληπτη τραγωδία στην Κέρκυρα με θύμα ένα οχτάχρονο κοριτσάκι. τηλέφωνα σταθμού λαρίσης βραβεια ποπ κορν 1994 Το αγγελούδι έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης (16/01) στην άσφαλτο, μπροστά στα μάτια της μητέρας του, ενώ πήγαινε στο σχολείο. Η 8χρονη πήγαινε με τη μητέρα της στη στάση προκειμένου να πάρει το λεωφορείο για να πάει στο σχολείο της. Κάποια στιγμή, πηγαίνοντας προς τη στάση, άφησε το χέρι της μητέρα της, βγήκε στο δρόμο και το κακό δεν άργησε να γίνει. Διερχόμενο όχημα χτύπησε την 8χρονη και την πέταξε στο αντίθετο ρεύμα. Ο οδηγός που ερχόταν από το άλλο ρεύμα δεν πρόλαβε να αντιδράσει και χτύπησε ξανά το κορίτσι. Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, χωρίς σφυγμό. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή, μετά από 50 λεπτά ανάνηψης, δεν τα κατάφεραν και το παιδί τελικά κατέληξε. «Είναι κρίμα να χάνεται ένα αγγελούδι με αυτό τον τρόπο» , επεσήμανε η Ι...

εστιατορια χαιδαρι

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή ο Μάκης Δελαπόρτας μέσα από το Facebook, γράφοντας: εστιατορια χαιδαρι τι ηταν τα σοδομα και τα γομορα το αγιο φως στον παναγιο ταφο βιντεο «Έφυγε και η Μαρία Μαρτίκα....η αγαπημένη κυρία Θάλεια του θρυλικού μας "ΡΕΤΙΡΕ". Σπουδαία θεατρίνα με σημαντικούς ρόλους στο θέατρο. Έφυγε στα 86 της και είχε να εμφανιστεί περισσότερο απο 20 χρόνια. Ζούσε μοναχικά με λίγους φίλους στο πλευρό της. Μαρία μου καλό σου ταξίδι! θα σε θυμάμαι πάντα....ο δικός σου Άλκης.....»

μπουενο θερμιδες

λαχανακια βρυξελλων εποχη Μετά τους Σκοπιανούς που καπηλεύονται εδώ και χρόνια την ελληνική ιστορία, ήρθαν και οι Αλβανοί να... ασελγήσουν και να οικειοποιηθούν ακόμα και τον Όμηρο! μπουενο θερμιδες Προκλητικοί, ανιστόρητοι και επικίνδυνοι Για γέλια και για κλάματα είναι το ντοκιμαντέρ που εμπνεύστηκαν Αλβανοί «ιστορικοί» και λοιποί «επιστήμονες», σε μια προσπάθεια να παραποιήσουν την ελληνική ιστορία. Πιο συγκεκριμένα, σε ντοκιμαντέρ παρουσιάζουν τον Αχιλλέα ως αρχαίο Αλβανό και την Τροία ως αρχαία αλβανική αποικία που δέχτηκε επίθεση από τους Έλληνες. Λένε μάλιστα ότι ο τρωικός πόλεμος έγινε από τους Έλληνες που κατοικούσαν στην χώρα των αρχαίων Πελασγών, Παινόνων και των Ιλλυρίων δηλαδή των... αρχαίων Αλβανών. Επιτέθηκαν, μάλιστα, εναντίον Αλβανών αποίκων που έμεναν στην Μικρά Ασία και φυσικά ο Αχιλλέας δεν είχε καμιά σχέση με την Ελλάδα. Σύμφωνα με αυτούς λοιπόν, οι Τρώες δεν ήταν τίποτα άλλο παρά «αρχαίοι Αλβανοί», ενώ υποστηρίζουν ότι τα Ομηρικά Έπη παραποιήθηκαν από την διεθνή κ...